Składniki
1 i 1/3 szkl. mąki
pół torebki proszku do pieczenia
1 i 1/3 szkl. cukru
1 cukier waniliowy
płaska łyżeczka soli
3 płaskie łyżeczki cynamonu
3 średnie marchewki
1 szkl. oleju
4 jajka
garść posiekanych orzechów lub migdałów
tłuszcz do formy
pół torebki proszku do pieczenia
1 i 1/3 szkl. cukru
1 cukier waniliowy
płaska łyżeczka soli
3 płaskie łyżeczki cynamonu
3 średnie marchewki
1 szkl. oleju
4 jajka
garść posiekanych orzechów lub migdałów
tłuszcz do formy
Przygotowanie
W misce wymieszać wszystkie suche składniki
Następnie dodajemy olej i mieszamy wszystko łyżką.
Dodawać po jednym jajku i mieszać mikserem do momentu połączenia się składników.
Wylać na formę wysmarowana tłuszczem. Można ułożyć na wierzch kawałki plastrów jabłka lub innych owoców.
Piec w temperaturze 170 stopni C około 1 godziny. Po wyjęciu z piekarnika ostudzić i posypać cukrem pudrem.
Smacznego!