poniedziałek, 13 lutego 2012

Rabarbarek




300g mąki pszennej,
 200g cukru, 
3 łyżki cukru brązowego,
 200g miękkiego masła,
 budyń waniliowy, 
4jajka,
 3 łyżki mleka,
 2łyżeczki proszku do pieczenia, 
500g (około 4 długie sztuki) rabarbaru
  
Rabarbar obierz i pokrój. Masło utrzyj z cukrem. Dodaj mleko i  jajka. Zmiksuj. Mąkę wymieszaj z budyniem i z proszkiem do pieczenia i dodaj do masy. Ubij mikserem aby składniki się połączyły (ciasto będzie dosyć gęste). Na formę ( u mnie o wymiarach ok. 34x24 cm) wyłożoną papierem do pieczenia przełóż ciasto. Bardzo obficie posyp pokrojonym w kostkę rabarbarem. Posyp z wierzchu brązowym cukrem.
Piecz w temperaturze 180 stopni C przez około 60 minut.
SMACZNEGO :)