300g mąki pszennej,
200g cukru,
3 łyżki cukru brązowego,
200g miękkiego masła,
budyń waniliowy,
4jajka,
3 łyżki mleka,
2łyżeczki proszku do pieczenia,
500g (około 4 długie sztuki) rabarbaru
Rabarbar
obierz i pokrój. Masło utrzyj z cukrem. Dodaj mleko i jajka. Zmiksuj.
Mąkę wymieszaj z budyniem i z proszkiem do pieczenia i dodaj do masy.
Ubij mikserem aby składniki się połączyły (ciasto będzie dosyć gęste).
Na formę ( u mnie o wymiarach ok. 34x24 cm) wyłożoną papierem do
pieczenia przełóż ciasto. Bardzo obficie posyp pokrojonym w kostkę
rabarbarem. Posyp z wierzchu brązowym cukrem.
Piecz w temperaturze 180 stopni C przez około 60 minut.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz