Na targu kupiłam pomidory by zrobić w końcu moją ulubioną Bruschetta. Przepis dostałam od znajomej Włoszki, taki babciny z tradycjami. Niby nie rożni się od innych przepisów, a jednak smakuje dla mnie inaczej.
Składniki:
4 pomidory
2 ząbki czosnku
8 listków bazylii
oliwa z oliwek
sól
bagietka
Przygotowanie:
pomidory pokroić w kostkę i razem z ich sokiem wrzucić do wyższego naczynia
czosnek posiekać drobno a listki bazylii rwać kawałeczkami i dodać do masy pomidorowej
Doprawić solą i oliwką do smaku
Odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce
Podaje się z grzankami natartymi czosnkiem i oliwką z oliwek. Ja i moi bliscy zjadamy ze świeżą bagietką posmarowaną masłem
SMACZNEGO :)))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz