składniki:
warzywa:
marchew, cukinii, papryka, kapusta itp.
cebula
pieczarki
makaron
oliwa z oliwek
sól
pieprz
listki melisy
szczypiorek
na sos:
oliwa z oliwek
curii
sojowy sos
sok pomidorowy
miód
pieprz
cytryna
sól
przyrządzanie:
Wszystkie warzywa pokroić w drobne paski
i poddusić na oliwie z oliwek
Następnie przygotujemy sos:
Oliwę z oliwek mieszamy z curii
dodajemy sok pomidorowy i sos sojowy
następnie dodajemy miód i sok z cytryny
Doprawiamy solą i pieprzem i wymieszany wlewamy do duszonych warzyw
Dodajemy do warzyw ugotowany makaron , mieszamy i dusimy wszystko na niskiej temperaturze.
Następnie ser Feta podzieliłam na pół
Ser feta zanurzyłam w roztrzepanym jajku i obtoczyłam w panierce z bułki tartej
Podsmażamy fetę jak schabowe na rozgrzanym oleju
Podajemy razem lub osobno dekorując listkami cytrynowej melisy i posiekanego szczypiorku
Smacznego:)))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz