Łatwe i smaczne danie na letnie jak i jesienne dni.
Co potrzebujemy:
krążki cukinii
bułka tarta
jajka
sól
pieprz
olej
Przygotowanie:
Cukinie kroimy w krążki, wydrążamy pestki i wrzucamy do wody. Podgotowujemy. Następnie po ostygnięciu przyprawiamy solą i pieprzem. Moczymy krążki w jajku i bułce tartej z obu stron. Po usmażeniu jednej ze stron na zloty kolor obracamy ja do góry ( strona nie smazona jest teraz podsmażana ) Do środka krążka wbijamy jajko. Smazymy na wolnym ogniu az do ścięcia się jajka. Doprawiamy jeszcze raz do smaku i podajemy z sałatką, kopytkami, kluskami lub chlebem.
SMACZNEGO :)
Smakowicie to wygląda!
OdpowiedzUsuńProszę o adres email, gdyż chcę Cię zaprosić na mojego nowego bloga :)
Kamuś:) oj jak miło :) podaje jeszcze raz
Usuńben.le@onet.eu
Dziękuję i czekam z niecierpliwością na zaproszenie
buziolek