Kiedy przychodzę zmęczona po 15 godzinnej pracy staram się jak najszybciej wypocząć. Niestety nie mamy kucharza, ani krasnala, który wszystko podstawił by pod nos. I tak staram się w tygodniu, zrobić coś na szybko. W miarę zdrowego jak i smacznego. Dziś naszą kolacją jest Provencal Gambas mojego wykonania.
Składniki:
cukinia
gambas (krewetki)
cebula
czosnek
marchewka
pomidory
sałata pekińska
suszone pomidory
Świerza bazylia
olej
masło
pieprz
sól
zioła Provencalskie
Przygotowanie:
Cukinie, cebule kroimy w kostkę. Podsmażamy na oliwie z oliwek
Dodaje suszone pomidory i z tarkowaną marchew. Przyprawiam do smaku. Potem dusze w piekarniku, aż do usmażenia gambas
Na patelni roztapiam masło i dodaję czosnek i gambas, posypuję ziołami. Gdy nabiorą różowego koloru doprawiam solą i pieprzem
Kroję pomidora w kostkę, kapustę w paski, którą układam na półmisku.
Do niego dorzucam podduszone warzywa
gambas z sosem czosnkowo, ziołowo-masłowym ze smażenia i posypuje pomidorami z bazylia.
SMACZNEGO:))))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz