środa, 20 czerwca 2012

Provencal Gambas


Kiedy przychodzę zmęczona po 15 godzinnej pracy staram się jak najszybciej wypocząć. Niestety nie mamy kucharza, ani krasnala, który  wszystko podstawił by pod nos. I tak staram się w tygodniu, zrobić coś na szybko.  W miarę zdrowego jak i smacznego. Dziś naszą kolacją jest Provencal Gambas mojego wykonania.


Składniki:
cukinia
gambas (krewetki)
cebula
czosnek
marchewka
pomidory
sałata pekińska
suszone pomidory
Świerza bazylia
olej
masło
pieprz
sól
zioła  Provencalskie
Przygotowanie:
Cukinie, cebule kroimy w kostkę. Podsmażamy na oliwie z oliwek 
Dodaje suszone pomidory i z tarkowaną marchew. Przyprawiam do smaku. Potem dusze w piekarniku, aż do usmażenia gambas
Na patelni roztapiam masło i dodaję czosnek i gambas, posypuję ziołami. Gdy nabiorą różowego koloru doprawiam solą i pieprzem 
Kroję pomidora w kostkę, kapustę w paski, którą układam na półmisku.
Do niego dorzucam podduszone warzywa
gambas z sosem czosnkowo, ziołowo-masłowym ze smażenia i posypuje pomidorami z bazylia. 
SMACZNEGO:)))) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz