Ten przepis dedykuję Aurelii :)
składniki
- liście szpinaku
- nasiona słonecznika, pestek z dyni i z pinia
- ząbek czosnku
- oliwki bez pestek
- oliwa ( zawsze jest tylko z oliwek inne to oleje )
- sól
- pieprz
- syrop z mniszka ( może być też miód, syrop z agawy itp. )
- bazyliowy sos
- kozi ser ( można zastąpić innym serem np. mascarpone czy twarogiem )
Przygotowanie
Ziarna podsmażyć na odrobinie oliwy
liście szpinaku, i oliwki z miksować potem dodać wyciśnięty czosnek i ziarna. Przyprawiamy do smaku
W słoiczku - zalać oliwą
( dobrze zalany pesto oliwą - przechowuje się w chłodnym miejscu do 4-6 tygodni )
Na talerzu układamy liście szpinaku. Na nich kozi ser. Na ser układamy sporą ilość pesto. Polewamy sosem z bazylii i syropem z mniszka.
Smacznego :)
Świetny pomysł! :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie :)
Dziękuję Kochana za przepis dla mnie:) wszystkie składniki są przeze mnie ulubione :) nie próbowałam tylko koziego sera :) Dam znać jak wyszło :)Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńsmacznego :) czekam na wrażenia
Usuńbuziulek