Składniki:
1 łyżka oliwy z Oliwek
40 gr. masła
100 gr. bekonu
3 jajka
2 łyżki Mleka
1 łyżka świeżego Tymianu (ja dodałam suszonego)
sol, pieprz
Makaron 400 gr.
50 g oliwek
50 g parmezan
Przygotowanie:
Olej z masłem rozgrzać na patelni, aż się olej z masłem zmiesza pieniąc. Dodaj bekon smażąc aż do mocnego zrumienienia. W misce wymieszać jajka z mlekiem i ziołami. Doprawić sola i pieprzem do smaku
Makaron ugotować (ale nie rozgotować!) Dobrze odcedzić.
Makaron z wymieszanymi jajkami dodać do bekonu na patelni.
Smażyć na wysokiej temperaturze ok. 30 sekund , aż do pierwszego ścięcia się mieszanki jajecznej.
Następnie połowę parmezan mieszamy z makaronem, dodajemy na wierzch oliwki i posypujemy resztką sera.
SMACZNEGO :)))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz