Składniki:
Spód ciastowy
1 jajo
8 łyżek mąki
3,5 łyżki cukru
1/3 kostki masła
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa
0,5 szkl. oleju
2 jaja
1,5 szkl. cukru
4 żółtka
2 budynie śmietankowe lub waniliowe
1 kg twarogu
3/4 szkl. mleka
4 białka; 3/4 szkl. cukru
Przygotowanie:
Zagnieść wszystkie składniki ciasta; wyłożyć na dużą prostokątną blaszkę.
Zmiksować jaja z cukrem. Dodawać stopniowo
wszystkie składniki masy serowej (mleko na końcu). Masa będzie dość
rzadka - tak ma być! Wylej ją na ciasto. Piecz ok. 50 minut w nagrzanym
do 180 stopni piekarniku.
Ubij pianę z białek i cukru ( można dodać wiórki kokosowe w mieszając delikatnie w piane), po ok. 50 minutach pieczenia wyłóż piane na podpieczone ciasto i piec jeszcze ok. 10 minut, aż do zarumienienia piany.
Smacznego :))))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz