Co potrzeba:
20 dag mąki
1 łyżeczka mielonego cynamonu
1 łyżeczka mielonego / startego imbiru
1 łyżeczka gałki muszkatołowej
1 łyżeczka mielonych goździków
1 starta skórka pomarańczy
25 dag rodzynek
25 dag suszonych wiśni, śliwek, brzoskwiń
6 dag pokruszonych migdałów
20 dag miękkiego masła
20 dag cukru
4 jajka
Granola orzechowa Sante
1 łyżeczka proszku / sody do pieczenia
Sposób przygotowania:
W misce
ucieramy masło z cukrem, jajkami pomału, ciągle ubijając.
Przesiewamy mąkę z przyprawami
dodajemy starkowaną skórkę, imbir i suszone owoce, mieszamy.
Wsypujemy Granola orzechową firmy Sante
http://sante.pl/p113/granola-orzechowa-50g |
Mąkę wraz z proszkiem budyniowym, proszkiem do pieczenia, sodą do pieczenia i bakaliami, delikatnie mieszając.
Ostrożnie łączymy wszystko z sokiem z pomarańczy.
Wyrobione ciasto wlewamy do tortownicy posmarowanej
masłem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170°C na 45 min.
Studzimy, wyjmujemy z formy i dekorujemy według uznani
Smacznego:)
Bardzo mi się podoba... Smak i zdrowie w jednym ;D
OdpowiedzUsuń