500 g pieczarek
kilka suszonych śliwek
cebula
pieprz, sól
1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
1 łyżka masła
1 jajko
2 łyżki otrąb żytni firmy Sante
http://sante.pl/p61/otreby-zytnie-150g
pora
natka pietruszki do ozdoby
rozmaryn
Jak robić :)
Pieczarki
kilka suszonych śliwek
cebula
pieprz, sól
1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
1 łyżka masła
1 jajko
2 łyżki otrąb żytni firmy Sante
http://sante.pl/p61/otreby-zytnie-150g
pora
natka pietruszki do ozdoby
rozmaryn
Jak robić :)
Pieczarki
podsmażamy
na oleju lub maśle
aż cały sok z grzybów odparuje.
na oleju lub maśle
aż cały sok z grzybów odparuje.
cebulę dusimy do miękkości
dodając gałązkę rozmarynu
dodając gałązkę rozmarynu
Przestudzone grzyby wrzucam do miski,
masę pieczarkową mieszamy z jajkiem, przyprawami i otrębami firmy Sante
http://sante.pl/p61/otreby-zytnie-150g
Blend-ujemy
masę pieczarkową mieszamy z jajkiem, przyprawami i otrębami firmy Sante
http://sante.pl/p61/otreby-zytnie-150g
Blend-ujemy
mieszamy i na podwójnej folii lub folii aluminiowe+folii do pieczenia kładę 1 cm warstwę grzybową, układam śliwki i roluję.
na tej masie układamy śliwki
i pokrojoną porę
rolujemy
i zwiniętą masę rolujemy jeszcze raz w sreberko
pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C ok 30 minut , potem odstawiamy na kilka godzin
( najlepiej na noc ) w chłodne miejsce tak by masa się zwarła.
Kroję ją ostrym nożem i podaję z posiekaną natką pietruszki.
Taką roladę zjadamy jako dodatek do sałatek, pieczywa czy mięs.
Smacznego :)
na tej masie układamy śliwki
i pokrojoną porę
rolujemy
i zwiniętą masę rolujemy jeszcze raz w sreberko
pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C ok 30 minut , potem odstawiamy na kilka godzin
( najlepiej na noc ) w chłodne miejsce tak by masa się zwarła.
Kroję ją ostrym nożem i podaję z posiekaną natką pietruszki.
Taką roladę zjadamy jako dodatek do sałatek, pieczywa czy mięs.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz