Co Potrzeba:
mąka,
otręby pszenne firmy ,, Sante "
woda gazowana,
jajka,
odrobina piwa,
sól
pieprz
oliwa z oliwek
Twaróg lub włoski serek Ricotta
zioła
Kasza Kuskus firmy ,, Sante "
wywar z warzyw
Przygotowanie
Ciasto naleśnikowe:
mąka, otręby pszenne firmy ,, Sante "
woda gazowana, jajka, odrobina piwa, sól - wszystko mieszamy do odpowiedniej konsystencji. Pieczemy placki naleśnikowe na odrobinie oliwy z oliwek.
farsz:
Twaróg lub włoski serek Ricotta mieszamy z ziołami ( dowolne ) dodajemy sól, pieprz i czosnek
Kaszę Kuskus firmy ,, Sante "
zalać ciepłym wywarem warzywnym lub wodą wymieszaną z ziołami i przyprawami.
Odstawić do naciągnięcia pod przykryciem na ok 15 minut.
Po upływie tego czasu rozruszać nasiąknięty kuskus widelcem.
Dodać kaszę kuskus firmy,, Sante " do farszu twarogowego
wymieszać i doprawić ewentualnie do smaku
Farsz nakładamy na podsmażone naleśniki i rolujemy według uznania.
Obtaczamy w rozbełtanym jajku i bułce tartej.
Układam najpierw łączeniem do dołu by się ładnie złączyły.
Smażyć na oleju, aż będą rumiane.
Podajemy z rukolą, sałatą lub świeżym szpinakiem polanym np. sosem jogurtowym
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz