niedziela, 8 lipca 2012

Bruschetta


Na targu kupiłam pomidory by zrobić w końcu moją ulubioną Bruschetta. Przepis dostałam od znajomej Włoszki, taki babciny z tradycjami. Niby nie rożni się od innych przepisów, a jednak smakuje dla mnie inaczej.

Składniki:

4 pomidory
2 ząbki czosnku
8 listków bazylii
oliwa z oliwek
sól
bagietka

Przygotowanie:

pomidory pokroić w kostkę i razem z ich sokiem wrzucić do wyższego naczynia

 
czosnek posiekać drobno a listki bazylii rwać kawałeczkami i dodać do masy pomidorowej 

 


 Doprawić solą i oliwką do smaku
Odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce 
Podaje się z grzankami natartymi czosnkiem i oliwką z oliwek. Ja i moi bliscy zjadamy ze świeżą bagietką posmarowaną masłem


 SMACZNEGO :)))