niedziela, 10 czerwca 2012

Ciasto z musem jablkowym


Składniki:

kruche ciasto

 300 g mąki pszennej
 3 łyżki cukru pudru
 100 g masła
 2 jajka
 1 łyżeczka proszku do pieczenia
paczuszka  cukru z wanilią

 Masa owocowa:

 3 budynie
 3/4 litra mleka
 ok. 500 g np. musu jabłkowego
cynamon

Przygotowanie: 
 
 
Mąkę odmierzam, dodaję do tego cukier puder, cukier z wanilią i proszek a także masło. Siekam masło drobno a potem dodaję jajka i zagniatam. 1/3 część ciasta chowam do zamrażarki. Resztą ciasta wylepiam foremkę.Przygotowuję budyń (3 budynie na 3/4 l mleka). Budyń mieszam z musem jabłkowym i cynamonem. Wylewam na ciasto.
Lekko zmrożone ciasto ścieram na tarce i posypuje na wierzch. To wszystko wstawiam do nagrzanego do 180°C piekarnika i piekę 50 minut.
Posypuję cukrem  pudrem. 
Yawarka czekający na wejście do kuchni







Smacznego:)))

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz