Lubię mieć w mojej kuchni dużo świeżych ziół, warzyw i owoców. Od czasu do czasu wpadnie do moich potraw jakiś dodatek z puszki, który od razu zasypuję świeżością smaków ziołowych. Staram się odnaleźć taki mój balans smakowy.
Składniki:
ryż
mięso ( kto jakie lubi)
fasolka z puszki
cebula
nać selera
śmietana
soja
mąka na zasmażkę
sól
pieprz
mieszanka ziół francuskich
olej
Przygotowanie:
Kotlety przyprawić i obsmażyć na gorącym oleju i opiec do całkowitej miękkości w piekarniku
Cebulę, seler, fasolkę poddusić na oliwie
zalać to sosem ( soja, przyprawy francuskie, śmietana, mąka jako zasmażka)
Łączymy sos z podduszonymi warzywami
Następnie nać selera siekamy i dodajemy na ok 2 min do już podduszonych warzyw z sosem
i do szklanki lub wysokiego pojemniczka wkładamy ryż, wykładamy go z formy na talerz,dokładamy kotleta i duszone warzywa. Ryż polewamy sosem
SMACZNEGO :)))