niedziela, 10 czerwca 2012

Ze starego, czerstwego chleba




Składniki:
ser kozi 
1 łyżka oliwy
pokrojony na kromki stary, czerstwy chleb
2 łyżki oliwy z oliwek
sól morska
świeżo zmielony czarny pieprz
czosnek
zioła np. włoskie
ogórek kiszony
cebula
wędliny - to co w lodówce
Przygotowanie:
  • Serek kozi wyjąć z lodówki i pokroić na kawałeczki na pół godziny przez przygotowywaniem grzanek, aby zmiękł i osiągną temperaturę pokojową. 
  • Dodatki pokroić, mniejsze pozostawić w całości.

 Rozgrzać patelnie grill, czerstwe kromki chleba posmarować z jednej strony oliwa z oliwek, oprószyć solą i smażyć przez kilka minut aż się z grillują, lub opiec w tosterze.

  
ułożyć dodatki



 i polać sosem czosnkowym z ziołami, 




(wyciśnięty czosnek+oliwa z oliwek +zioła = wymieszać ) 

Posypać świeżo zmielonym czarnym pieprzem i udekorować np.bazylią, pietruszka itp.  



Wkładam na kilka minut pod rozgrzany grill w piekarniku.



Zapach uniósł się po pokoju Baley  nie odchodzi od przedsionka kuchni. 


SMACZNEGO :))) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz