niedziela, 26 sierpnia 2012

Dwa w jednym lub dwa osobno


 składniki: 

warzywa:
marchew, cukinii, papryka, kapusta itp.
cebula
pieczarki
makaron
oliwa z oliwek
sól
pieprz
listki melisy
szczypiorek
na sos:
oliwa z oliwek  
curii
sojowy sos
sok pomidorowy
miód
pieprz
cytryna
sól
przyrządzanie: 


 Wszystkie warzywa pokroić w drobne paski
 i poddusić na oliwie z oliwek 


 Następnie przygotujemy sos:

Oliwę z oliwek mieszamy z curii 


 dodajemy sok pomidorowy i sos sojowy



 następnie dodajemy miód i sok z cytryny



 Doprawiamy solą i pieprzem i wymieszany wlewamy do duszonych warzyw 


Dodajemy do warzyw ugotowany makaron , mieszamy i dusimy wszystko na niskiej temperaturze.


 Następnie ser Feta podzieliłam na pół


Ser feta zanurzyłam w roztrzepanym jajku i obtoczyłam w panierce z bułki tartej


Podsmażamy fetę jak schabowe na rozgrzanym oleju


Podajemy razem lub osobno dekorując listkami cytrynowej melisy i posiekanego szczypiorku


Smacznego:))) 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz